کیفیت و روش حجامت

کیفیت و روش حجامت

عوامل متعددی در کیفیت حجامت مؤثر هستند که آنها را مرور می کنیم. در ادامه روش حجامت و توصیه های پس از حجامت را نیز بررسی خواهیم کرد.

عوامل متعددی در کیفیت حجامت مؤثر هستند که آنها را مرور می کنیم. در ادامه روش حجامت و توصیه های پس از حجامت را نیز بررسی خواهیم کرد.

  • سیری یا قوت بدن.

حجامت باید بعد از خوردن باشد زیرا هنگامی که مرد سیر باشد و بعد حجامت کند خون جمع شده و بیماری خارج می شود. و هنگامی که حجامت قبل از خوردن غذا باشد خون خارج می شود اما بیماری می ماند. (مکارم الاخلاق).

  • پرهیز از حجامت با شکم خالی.
  • کراهت حجامت روزه دار.
  • استریل کردن وسایل حجامت.
  • خواندن آیت الکرسی و دادن صدقه.
  • طلب خیر کردن از خداوند متعال.
  • استغفار و صلوات.
  • خوردن ماهی: بهتر از قبل از حجامت (خصوصا افراد صفراوی) مقداری ماهی مصرف کنند. همینطور خوب است افرادی که غلبه صفرا دارند پس از حجامت ماهی بخورند.
  • صاف بودن آسمان و عدم وزش باد.
  • عدم قرار گیری ماه در برج عقرب (قمر در عقرب)
  • عدم همبستر شدن 12 ساعت قبل از حجامت.
  • خوردن انار قبل و پس از حجامت.
  • اجتناب از خوردن مایعات زیاد لبنیات، مرغ و سردیجات قبل از حجامت.
  • تراشیدن محل حجامت.
ابزار حجامت

روش حجامت

  • چهار زانو و رو به قبله نشستن.
  • خواندن دعای حجامت.

دعای حجامت

بسم الله الرحمن الرحیم. اَعوذ بِالّلهِ الکَریم فى حِجامَتى مِنَ العَین فِى الدَّم وَ مِن کُلّ سوءِ وَ الاَعلالِ وَ الاَسقامِ وَ الاَوجاعِ وَ الاَمراضِ وَ اَسئَلُکَ العافِیهَ وَ المُعافاهَ وَ الشِّفاءِ مِن کُلِّ داء (بحار الانوار)

به نام خداوند بخشنده مهربان. پناه می برم به خدای کریم در این حجامت از چشم زخم در خون و از هر بدی و علت بیماری و دردها و بیماری ها، و از تو عافیت، تندرستی و درمان هر درد را خواهم.

  • روغن مالی محل حجامت.
  • مکش در چند مرحله.
  • تیغ زدن محل حجامت. تیغ حجامت باید به صورت کشیده و آرام زده شود.

امام صادق (علیه‌السلام) خطاب به غلام: ای ربیح، قصب الملازم (وسیله ای که محل بادکش را با آن می بستند تا خلاء به وجود آمده از بین نرود) را محکم کن و مکش را نرم و سست انجام بده و تیغ را نرم، آرام و به صورت سینه خیز بکش.

پس از حجامت

انجام موارد زیر پس از حجامت در کیفیت حجامت و نتیجه حجامت بسیار مؤثر است و کامل کننده روش حجامت صحیح است.

  • پرهیز از حمام گرم تا یک روز پس از حجامت.
  • شستن محل حجامت.
  • پانسمان کردن محل حجامت. (بهتر است با عسل و گاز استریل محل حجامت را پانسمان کرد)
  • نوشیدن برخی نوشیدنی ها مانند شربت امام رضا(علیه‌السلام)، شربت میوه، شربت بالنگ و در زمستان، سکنجبین.
  • خوردن انار.

امام هادی (علیه‌السلام): بعد از حجامت انار شیرین بخور زیرا خون را تسکین می دهد و خون داخل بدن را صاف می کند.

بعد از حجامت آب انار میخوش را بمک زیرا نفس را قوی و خون را جلا می دهد. (رساله ذهبیه)

  • پرهیز از خوردن غذای شور.

خوردن شوری، گوشت های شور، قرمه و ماهی نمکی و شور بعد از حجامت موجب بهق (پیسی) و جرب می شود. (رساله ذهبیه)

  • اجتناب از کار سنگین، هم بستر شدن و عصبانیت.
  • خوردن ماهی برای افراد صفراوی.
  • خوردن کاسنی با سرکه.
  • خوردن شکر.

شکر خوردن بعد از حجامت خون زیاد وارد بدن میکند و بر نیرو می افزاید (مکارم الاخلاق)

منظور از شکر همان شکر سرخ نیشکر است، نه شکرهای سفید کنونی در بازار و نه شکر چغندر قند.

چند نکته:

در طریق و روش حجامت نکات زیر ضروری و مهم هستند:

  • حداقل فاصله بین دو حجامت برای افراد بالای 20 سال، تابع سن فرد است. یعنی یک فرد 30 ساله باید 30 روز بین دو حجامت فاصله بیاندازد.
  • حداقل فاصله بین دو حجامت برای افراد زیر 20 سال، 20 روز تا یک ماه است.
  • افراد ضعیف قبل از حجامت، میوه به را به همراه دانه آن میل کنند.

بیشتر بخوانیم : همه چیز درمورد حجامت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *