روغن کانولا (کلزا) مصرف نکنید

روغن کانولا (کلزا) مصرف نکنید؟!

حقایقی درمورد روغن کانولا! مضرات روغن کانولا کلزا. آیا می دانید مصرف خوراکی کلزا تا قبل از ایجاد تغییرات ژنتیکی در آن ممنوع بود؟

روغن کانولا مضر است؟! این سوال خیلی از افرادی است که برای سلامتی خود و خانواده خود دغدغه دارند. با وجود تبلیغات گسترده و به ظاهر علمی چرا روغن کانولا (کلزا) مصرف نکنیم؟

بشر از سالهای دور از دانه های کلزا روغن تهیه می کرده. این روغن بیشتر برای مصارف صنعتی و روشنایی استفاده داشته است.

کلزا (منداب، کانولا) با نام علمی Brassica napus گیاهی است روغنی از تیره شب بویان و از جنس کلم ها.
با توجه به ارزان بودن این روغن اما برای خوردن و پخت و پز استفاده نمی شده است. چرا؟
خوب است بدانید که در زمان انقلاب صنعتی و گسترش ماشین بخار ثابت شد روغن کلزا، بهترین لغزان کننده برای سطع فلز و ماشین ها است. و امروزه نیز روغن کلزا برای ساخت شمع، رژ لب، جوهر، صابون، روان کننده ها، حشره کش ها و سوخت های زیست محیطی مورد استفاده قرار می گیرد.

روغن کانولا

کانولا چیست و با کلزا چه تفاوتی دارد؟

روغن کلزا حاوی عناصر نامطلوبی است از جمله گلوکزینولیت و اسید اروسیک که یک نوع اسید چرب سمی است می باشد.
دانشمندان کانادایی با استفاده از تغییرات ژنتیکی دانه هایی تهیه کردند که حاوی درصد پایین تری از عناصر نامطلوب بود. و با نام جدید “کانولا” به عنوان روغن خوراکی روانه بازار و سفره مردم شد.

چرا روغن کانولا را نباید مصرف کنیم؟

کانولا محصولی تراریخته و اصلاح ژنتیکی شده است؛

مخالفان مصرف محصولات تراریخته بر این باورند که محصولات تراریخته می‌توانند دارای عوارض و خطرات پیش‌بینی نشده‌ای بر سلامت انسان و محیط ‌زیست باشند.

محصولات اصلاح شده ژنتیکی، ممکن است به کبد و کلیه های انسان آسیب وارد کنند؛

یک بررسی در سال 2011 که 19 مطالعه مختلف با حضور سوژه های پستاندار تغذیه شده با سویا و ذرت اصلاح شده ژنتیکی طی یک بازه زمانی 90 روزه را شامل می شد، نشان داد که این مواد غذایی می توانند در عملکرد کبد و کلیه ها اختلال ایجاد کنند. این بررسی که در نشریه Environmental Sciences Europe منتشر شد، نشان داد که عملکرد کلیه ها تا 43.5 درصد و عملکرد کبد تا 30.8 درصد کاهش داشته است.

کانولا یک روغن تصفیه شده و فراوری شده است؛

درواقع این روغن طی فرایندهای صمغ زدایی، سفید کردن و بو زدایی از درجه حرارت بالا و مواد شیمیایی عبور می‌کند.

روغن کانولا دربرابر نور، گرما و فشار بسیار ناپایدار است؛

و ترکیبات مضری چون بوتادین، آکرولئین، فرمالدئید و … تولید می کند. دود ناشی از آن تولید رادیکالهای آزاد می کند. مجموعه این موارد باعث رشد سرطان می شود. رادیکال های آزاد مواد شیمیایی واکنشی هستند که نقش مهمی در جهش سلول های سرطانی ایفا می کنند. قابلیت فاسد شدن آن نسبت به سایر روغن‌ها بیشتر است. وقتی در دمای بالا به آن گرما داده شود، دود ناشی از آن تولید سم و رادیکال‌های آزاد کرده و باعث ابتلا به سرطان ریه می‌شود.

مصرف روغن کانولا با کاهش حافظه، خطر ابتلا به آلزایمر مرتبط است؛

مطلب فوق، حاصل تحقیق محققان دانشگاه تمپل پنسیلوانیا و در نشریه Scientific Reports منتشر شده است.

روغن کانولا برای بیماران قلبی، عروقی خطرآفرین است؛

روغن‌های هیدروژنه، مانند روغن کانولا، به واسطه ایجاد سطوح بالای التهاب در بدن و همچنین تجمع کلسیم در سرخرگ‎ ها شناخته شده هستند. هر دو مورد از عوامل خطرآفرین برای بیماری قلبی عروقی به شمار می‌روند.

باعث افزایش ریسک سکته مغزی؛

نتایج مطالعه ای که در نشریه Toxicology Letters منتشر شد نشان داد که روغن کانولا مدت زمان انعقاد خون را کاهش داده و شکنندگی در غشاهای گلبول های قرمز را افزایش می دهد که ممکن است محرک سکته مغزی شود.

ممنوعیت استفاده از روغن کانولا در شیرخشک نوزادان؛

اسید اروسیک در روغن کانولا دلیل اصلی ممنوع شدن استفاده از این محصول در شیر خشک نوزادان بوده است.

آنچه بر ضررش آگاه هستی را مخور و هوس را بر راحتی و سلامتی بدنت ترجیح مده

بیشتر بخوانیم : روغن سویا مصرف نکنید؟!